Adana travesti blogumuzdan sevgiler… Bu yazımızda sizlere Adana yöresinin yemeklerini paylaşmak istedim… Küründen

Adana deyince akla gelen yemek kültürü, çok az şehirde görülebilecek türdendir.  Adana da yemek deyince akan sular durur desek yeridir 🙂 O sıcakta bu iştah nerden gelir acep. Yılın 3 ayının aşırı sıcak  2 ayının sıcak geri kalan aylarının yaşanabilir olduğu Adana şehrinde kışın hava keskin ve soğuktur oysaki 🙂 Millet yazın kavruluyor diye, havaların kışında sıcak geçtiğini sanıyor… Ama Adananın kışı bile Adana insanı için soğuktur. Başka şehirlerin soğuğunda zırt pırt hasta olan Adana insanı için yaşanacak en uygun yer Adanadır 🙂 Zaten aşağıdaki yemekleri bırakıp gitmek çok zor 🙂

BUT ŞUGAR HABBELER

Görsellerdeki yemeklerde şunlar var

Kurutulmuş dolmalık patlıcan olaayyyy

Yeşil zeytin dölayyy

İçli köfte ultra olay

Sıkma börek dölaaaay

Bal… çukurovanın şifalı havzasından şifalı bal.

Turşular acukalar, çorbalar dolmalar ve daha nice yemekler…

Heralde kız habbeleyin

Arşivde birde bunu buldum ve hemen ekledim.. Etabiki kelle paça

IMG-20160328-WA0000